Vervallen kolommen en measures - houdt rekening met maatwerk/ eigen rapportages

Beste allen,


Sinds kort houden we op de documentatiepagina bij welke kolommen en measures komen te vervallen vanaf een bepaalde release. Bij het uitbreiden van de datamart en het hermodelleren van datamodellen zijn er kolommen en measures die vanaf een bepaalde releaseversie niet meer gebruikt dienen te worden. Dit kan zijn omdat deze vervangen worden door een andere kolom of measure, of soms zijn ze simpelweg niet meer van toepassing. 


Onderstaande link geeft een overzicht welke kolommen en measures komen te vervallen en vanaf welke release. Indien bekend wordt dit aangevuld met vanaf welke release deze kolommen en measures ook daadwerkelijk uit het model gaan verdwijnen. Wanneer er maatwerk of eigen rapportages op zo'n kolom of measure gebouwd zijn, is het van belang om voor deze tijd geen gebruik meer van deze attributen te maken zodat de upgrade naar nieuwe versies zo makkelijk mogelijk gaat. In de kolom toelichting wordt vermeld of er een alternatief is voor de vervallen kolom of measure.


https://docs.cns.nl/standaardrapporten/releasenotes/vervallen_kolommen.htmlMvg,

Marc Boonman 


Beste Marc,


Is het de bedoeling dat wij zelf gaan aangeven welke van deze velden worden gebruikt in het ingerichte maatwerk? En hoe kunnen we borgen dat de rapportages zoals we nu hebben ook werkende blijven, omdat jullie aangeven deze velden niet meer te gebruiken. Wij kunnen zelf niet de metingen inkijken en kunnen dus ook niet bepalen of deze velden geraakt worden vanuit de releases. 


Tevens de vraag als velden wel in het maatwerk of de basisrapporten worden gebruikt en er is een vervangend veld, worden deze dan automatisch door jullie vervangen/aangepast?


Met vriendelijke groet,


Kathleen Eurlings
Beste Kathleen,


Dit overzicht is gemaakt zodat er bij nieuw maatwerk al rekening kan worden gehouden om de nieuwe kolommen te gebruiken i.p.v. te vervallen kolommen of measures. Daarnaast kan bij zelf ingericht maatwerk worden bekeken of er gebruik is gemaakt van deprecated measures of kolommen. In de CNS documentatie pagina is te zien hoe de measures worden opgebouwd. Voor vragen omtrent het maatwerk kun je de toegewezen CNS consultant ook raadplegen. Zeker als hij/zij dit maatwerk heeft ingericht. 


Voor alle basisrapporten en het achterliggend datamodel zal CNS automatisch de measures/kolommen aanpassen. De deprecated measures en kolommen blijven nog wel even beschikbaar in het datamodel. Voor hoelang, dat is te vinden in de overzicht op de documentatiepagina.  


Mvg,

Marc

Inloggen of registreren om een reactie te posten