Business Insight release 2.9

De belangrijkste punten uitgelicht:


dVi update

Vrijwel elk jaar worden de regels voor het aanleveren van de Verantwoordingsinformatie ("dVi") door de overheid op enkele punten aangepast. De Business Insight dVi-rapporten zijn aangepast aan de regels voor verantwoordingsjaar 2021. Zo wordt onder meer het nieuwe energielabel NTA8800 ondersteund. Daarnaast zijn enkele zaken configureerbaar gemaakt om nog beter aan te sluiten bij specifieke inrichtingen van bronsystemen.


Aansluiting Niet-planmatig Onderhoud kosten met grootboek

Het komt voor dat NPO kosten direct geboekt worden in het grootboek en niet in de sub-administratie niet planmatig onderhoud. Bijvoorbeeld als transitoria of memoriaal boeking. In dat geval waren ze niet te zien in het NPO rapport, waardoor er geen aansluiting was met de kosten uit het grootboek. Er is nu een mogelijk om dit te configureren, zodat nu wel alle NPO-kosten worden meegenomen in het rapport. Klik voor details de link hieronder naar de release notes.


Nieuwe huurgrenzen 2022

Een deel van de huurgrenzen die gelden in 2022 werden pas na het begin van het jaar door de overheid gepubliceerd. Ook deze worden nu door de verantwoordingsrapporten gebruikt.


Planmatig onderhoud en projecten

In het model zijn nu ook de bedragen excl. BTW beschikbaar gesteld.


Zie voor alle details: https://docs.cns.nl/standaardrapporten/releasenotes/v2-9.html