Update Roadmap BI 2021

In deze update geven we een toelichting op wat u kunt verwachten voor het komende half jaar. Door het vertrek van een BI engineer begin van dit jaar zijn wij wat teruggegaan in ontwikkelcapaciteit binnen het BI team. Helaas hebben we dit nog niet kunnen opvullen, waardoor er een impact is op de huidige roadmap. Toch zitten er nog steeds genoeg mooie dingen in het vat. Zie als bijlage de hernieuwde roadmap voor 2021.


De 2.7 release staat in het teken van Tobias updaten. Deze staat in augustus op de planning. In december staat de laatste release gepland. Hierin zit het nieuwe rapport Leefbaarheid. Indien er nog tijd over is, wordt die besteed aan diverse uitbreidingen en verbeteringen. We hebben een lijst opgesteld na input van de CNS consultants (opgehaalde wensen bij hun klanten) en de klantwensen uit het forum. Omdat we nog niet weten wanneer de ontwikkelcapaciteit weer aangevuld gaat worden, kunnen we “slechts” met een prioriteitenlijst werken. Bovenaan staat het toevoegen van huurcomponenten (prijscomponenten, zoals servicekosten) aan de datamart. Gevolgd door het uitbreiden van het financiële model met dimensies (zoals afdelingen en complexen).


Ik zal jullie gedurende de V2.8 ontwikkeling op de hoogte houden of en welke punten we uit de prioriteitenlijst gaan oppakken. Voor nieuwe wensen geldt dat we deze voorlopig on hold zetten om de resterende roadmap te kunnen halen. Mochten er toch (nieuwe) wensen opgepakt worden, dan laat ik dat uiteraard weten.